Een goede basis voor het nieuwe wielerseizoen

Trainer Jacques neemt je mee in de trainingen van de afgelopen week en de routes die zijn gefietst. Wat trainen we? Waar trainen we? Hoe lang trainen we? Iedere route heeft zo zijn doel.

#1 - Koffieronde ☕️

De eerste training stond in het teken van voor het eerst met de hele groep op de fiets stappen en dat was heel bijzonder. De bedoeling van de rit was om elkaar beter te leren kennen en dus reden we in een sociale waaier. Dat houdt in dat je om de vijf minuten met iemand anders uit de groep praat en we doordraaien, zodat je elke keer een andere gesprekspartner hebt. Een aanrader als je met nieuwe groepen rijdt 😉.

Het tweede belangrijke doel van de dag, naast elkaar leren kennen, was het leren kennen van de fiets. Alles is nieuw en dan is het belangrijk, met oog op de zware trainingen, dat iedere renner zich zo snel mogelijk comfortabel voelt op de fiets. 

Heb je de Meesterknecht recap video al gezien?

#2 - De eerste échte training 💪

Dit was de eerste échte training. Tot aan de Coll de Rates was het een gezamenlijke training. Daarna heeft iedereen individueel drie krachtblokken van tien minuten afgewerkt. Hierbij moet de kracht die op de pedalen komt uit de bovenbenen komen en moeten de renners zoeken naar een ritme met ± 50/60 omwentelingen per minuut. 

De Coll de Rates is een perfecte plek om de krachtblokken uit te voeren, omdat ie niet te steil is. Mocht je dus ooit in de buurt zijn van Calpe/Alicante, rij hem vooral een keer omhoog ✌️.

#3 - Eerste duurtraining

Vandaag staat er een training van 146 kilometer op het menu, waar de ploeg ongeveer vijf uur over doet. Het is belangrijk om veel uren in het zadel te maken. 2.500 hoogtemeters als ontbijt doe je niet elke dag… Maar dat hoort nou eenmaal bij een duurtraining hier in Spanje

Tippie van Jacques: Plan een duurtraining na een training met krachtblokken. Doe het niet andersom, want dan gaat de kwaliteit van de training omlaag.

#4 - Een heeeele lange rit

De langste duurtraining van het trainingskamp staat vandaag op de planning. Een route van 183 kilometer met ruim 2.700 hoogtemeters. Jacques houdt rekening met de fitheid van de renners. Zo zijn een aantal renners na 4 uur afgestoken richting het hotel om de belasting te regulieren. Op die manier houdt de trainer rekening met wat iedere renner op dat moment nodig heeft.

#5 - Rustdag? 🤔

RUSTDAG!! De dag mocht door iedereen zelf ingedeeld worden. Deze dag stond gewoon in het teken van herstel, pak je rust op je eigen manier. Jacques was super tevreden met het feit dat de groep toch gezamenlijk op de fiets stapte voor een kleine koffieronde. “Dat geeft mooi het teambelang weer.” 🙌

#6 - In het water gevallen 😯

In Spanje regent het toch nooit? Vandaag dus wel. In de ochtend zijn we daarom op de Tacx gestapt zodat we ‘s middags (toen het droog was) weer op de fiets konden springen. 

Vandaag hebben we dus niet de hele route gereden maar lag ‘s middags alsnog wel de focus op de VO2max training. Het gaf mij (Jacques) een goed gevoel dat iedereen alsnog alles uit de dag heeft proberen te halen. 

#7 - Op de Tacx!

In verband met het slechte weer is besloten om weer op de Tacx te stappen. Het weer was onstuimig en dus weer een binnentraining. In de middag mochten de renners zelf nog kiezen om op de fiets te stappen.

#8 - Sooooon! ✌️

Die komt binnenkort online! Heb je de winactie in de WhatsApp al gezien? Reageer met het aantal hoogtemeters wat Bas gaat maken vandaag en win een casual shirt!