13 nieuwe renners voor TDT-Unibet in 2024

TDT-Unibet heeft alle nieuwe namen van de renners die zich in 2024 bij het team voegen bekendgemaakt. Liefst dertien rijders uit binnen- en buitenland dromen net als iedereen binnen het bedrijf Tour de Tietema van de Tour de France en stappen daarom in dit grote wieleravontuur.

Internationaal gezelschap

De voertaal was in het eerste levensjaar van TDT-Unibet nog Nederlands, met voornamelijk renners uit Nederland en België en één Engelstalige renner. Met de komst van een zorgvuldig uitgekozen selectie van Denen, Fransen, Engelsen, een Noor en een Tsjech - plus twee Nederlanders en de Belg Lander Loockx (foto), die al in de cross actief is voor TDT-Unibet - krijgt de ploeg in het tweede seizoen een internationaler karakter.

Bekende gezichten

Van de TDT-Unibet-renners van het eerste uur blijven acht renners bij de ploeg betrokken. Abram Stockman, Davide Bomboi, Hartthijs de Vries, Jordy Bouts, Joren Bloem, Martijn Budding en Tomas Kopecky tekenden al een nieuwe overeenkomst. Kevin Inkelaar werkt onder de vleugels van de ploeg aan zijn herstel na een zware operatie. Op een later moment in zijn traject wordt over de invulling van zijn toekomst gezamenlijk een besluit genomen.

TDT-Unibet op UCI-lijst

De UCI bepaalt op haar beurt op een later moment in dit jaar definitief over de toelating van TDT-Unibet tot de selectie ploegen met de status van ProTeam. De wielerploeg prijkt in ieder geval op de lijst met teams die de benodigde papieren op tijd hebben ingeleverd bij de internationale wielerunie. Dat betekent dat de gehele organisatie zich op kan gaan maken voor koersen op het Pro Continentale niveau in 2024.

Selectie TDT-Unibet 2024

Abram Stockman, Adam Toupalik, Adrien Maire, Andreas Stokbro, Axel Huens, Baptiste Huyet, Cedrik Christophersen, Charlie Paige, Davide Bomboi, Hartthijs de Vries, Jelle Johannink, Jordy Bouts, Joren Bloem, Lander Loockx, Martijn Budding, Nicklas Pedersen, Owen Geleijn, Sebastian Nielsen, Tomas Kopecky, Zeb Kyffin.