Aanvallend TDT-Unibet beloond in België

Het aanvallende koersplan van Tour de Tietema-Unibet in de GP Marcel Kint en de Ronde van Limburg leverde in het Pinksterweekend mooie koersen én goede resultaten op.

GP Marcel Kint

‘We spraken met elkaar af dat we met iemand van de ploeg in iedere ontsnapping wilden zitten en daar hielden we ons aan,’ blikte Yentl Vandevelde zaterdag terug. In de GP Marcel Kint kan een plukje renners wegblijven, dus de hoop was op zijn ontsnapping gevestigd. Met zeven renners bleef hij lang weg. Pas in de laatste 10 kilometer werden zij ingerekend.

Het gaf Davide Bomboi de gelegenheid om zijn sprintersbenen te testen tussen de World Tour-ploegen. Achter onder anderen Caleb Ewan en Tim Merlier spurtte hij naar de knappe vijfde plaats. Yentl ging niet met lege handen naar huis, want hij ontving de bloemen en een krat bier - dat hij direct aan het content team gaf - als prijs voor de strijdlust.

Ronde van Limburg

Twee dagen later kende de Ronde van Limburg een soortgelijk koersverloop: mee in de ontsnapping, op zo’n 10 kilometer ingerekend, sprinten naar een topklassering. De rol van aanvaller was dit keer voor Davide. ‘Ik wou eigenlijk niet in de vroege vlucht zitten, maar toen Abram net was aangegaan en er op dat moment even niemand anders van de ploeg zat, was het aan mij om mee te springen.’

De voorsprong liep gestaag op, maar richting de finale voerden de sprintploegen het tempo op. Davide: ‘Het was mijn eerste keer in de ontsnapping in een koers op dit niveau. Dat we werden teruggepakt, zag ik al aankomen. Zaterdag kon ik in die situatie nog een goede uitslag rijden. Dit keer deed Martijn (6e) dat. Als ploeg kunnen we dus tevreden zijn.’

De ZLM Tour (7-11 juni) is de volgende koers op de kalender van TDT-Unibet.

Yentl Vandevelde zat zaterdag lang in de kopgroep en kreeg de prijs voor de strijdlust.