'Breakaway Boys' genieten in Tour of Britain

Tijdens de achtdaagse Tour of Britain (2.Pro) reden wij rond tussen de grote namen. Of nou ja, we reden acht dagen het liefst vóór die grote namen uit, met één of meerdere renners in de ontsnapping! Het leverde ons aan het eind van de grote ronde zelfs de prijs voor de strijdlust op.

We verschenen tijdens de Tour of Britain met zes renners aan de start: Davide Bomboi, Harry Tanfield, Abram Stockman, Joren Bloem, Martijn Budding (foto) en Hartthijs de Vries.
Helaas raakten we Martijn al na dag 1 kwijt. Hij ging lelijk onderuit en haalde de eindstreep van de eerste etappe niet.
Harry reed rond in eigen land - sterker nog: bijna in zijn eigen achtertuin - en had iedere dag veel fans langs het parcours staan.
Team TDT-Unibet was bijna dagelijks het onderwerp van gesprek onder de volgers van de Tour of Britain. Niet alleen vanwege onze kleurrijke shirts en fietsen...
...maar vooral vanwege onze tactiek en prestaties. Abram en Harry reden dagelijks mee in de 'breakaway', alleen of - zoals op dit beeld te zien is - samen.
Bij de publieke stemming voor de Combativity Award kwam Harry twee keer als winnaar uit de bus, net als Abram Stockman!
En het winnen van de Combativity Award betekende: vooraan starten.
Het was je misschien nog niet opgevallen, maar over het weer mochten we deze Tour of Britain absoluut niet klagen. Van het klassieke Britse weer hebben we niets gezien. Het was korte-broeken-weer!
Maar als je lid bent van de legendarische Beefeater Bend draag je natuurlijk gewoon een lange broek.
We hadden onze 'Breakaway Boys', maar ook Davide voor de sprint. Hij kan terugkijken op een heerlijk weekje, met onder meer een 7de, drie 10de en een 8ste plaats in de eerste vijf etappes.
Na zes (van de acht!) dagen in de breakaway kon de prijs voor de strijdlust over de gehele Tour of Britain natuurlijk maar naar één man gaan: ABRAM STOCKMAN!