Achter iedere route zit een verhaal. Overwinningen, diepe dalen en dromen. Iedere route heeft zijn eigen verhaal en is een avontuur dat zo zijn eigen waarde heeft voor iedereen. Het gaat niet om de afstand maar om het verhaal. We nemen je mee naar de verhalen achter de routes die wij komend jaar meedragen.

Tour de Tietema - Tour de France 2019

Daar waar het allemaal begon: drie jongens gingen naar de Tour de France om challenges uit te voeren die mensen thuis instuurden. Het werd het begin van een nog steeds schrijvend jongensboek.

Bas - Parijs-Roubaix 2022

Bas’ droom kwam vorig jaar in vervulling: Parijs-Roubaix rijden. Na een lang traject verdiende Bas een profcontract en stond hij aan de start van de kasseienklassieker. Een uur na winnaar Van Baarle kwam Bas huilend over de streep. De route heeft vanzelfsprekend een prominente plek gekregen op de voorkant van het shirt.

Devin - Ronde van Vlaanderen

Het leek een onmogelijke uitdaging, maar aan de hand van enorme doorzettingsvermogen lukte het Bas, Josse en Devin om het 250 kilometer lange parcours van de Ronde van Vlaanderen te voltooien. De grootste prestatie van Devin op een fiets ooit en het verhaal werd een inspiratie voor velen.

Meesterknecht Stan - Amstel Gold Race

Meesterknecht Stan: Met een ticket gewonnen als meesterknecht. Mee mogen doen aan de tourtocht van de Amstel gold race. Mijn eerste tourtocht gereden wat mij erg goed is bevallen. Mijn grens mentaal en fysiek opgezocht op de fiets wat ik een mooie ervaring vond!! Sindsdien het fietsen een stuk meer opgepakt en ga ik proberen volgend jaar meer toertochten en eventueel wedstrijden te fietsen!”

Meesterknecht Kirsa - Passo dello Stelvio

Meesterknecht Kirsa: “Na een hele heftige 1,5 jaar achter de rug te hebben gehad, waarin ik 2 miskramen heb meegemaakt, had ik besloten om met collega's mee te gaan naar de Alpentocht. Dat is een sponsortocht om geld in te zamelen voor Cliniclowns, waarna je dan de Stelvio in Italië op gaat fietsen. Dit lag echt compleet buiten m'n comfortzone. Nog nooit had ik een alpenreus beklommen. Door alles wat er eerder dit jaar gebeurd was, heb ik ook niet echt optimaal kunnen trainen. Toch ben ik van start gegaan, met het motto we zien wel waar we komen! Ik was mega zenuwachtig, in de ochtend kreeg ik bijna geen hap door m'n keel. De tocht naar boven was zwaar, heel zwaar. Na loop van de tijd stopte ik na elke 3 bochten om op adem te komen. Bij bocht 14 had ik een ontzettende inzakker. Ik wilde eigenlijk afstappen, maar ik dacht daar ga ik zo'n spijt van krijgen. Toen heb ik mezelf bij elkaar geraapt en weer opgestapt. Bochtje voor bochtje, ben ik langzaam omhoog gefietst. Uiteindelijk was die daar, de finish! Ik heb het gehaald. De laatste 100 meter heb ik huilend afgelegd, wat een gaaf gevoel was dat. Ik ben zo trots op mezelf dat ik deze uitdaging aangegaan ben en dat ik het ook gedaan heb! Ook heeft het geholpen om alles wat er eerder gebeurd was te verwerken, door de Stelvio heb ik weer wat meer vertrouwen in mezelf en in mijn lichaam gekregen. Wat is fietsen toch een geweldige en bijzondere sport!”

Meesterknecht Bart - Friesland

Meesterknecht Bart: “Wij hebben met 13 man 308 kilometer gefietst voor Spieren voor Spieren langs de grens van de provincie Friesland. Niemand van ons had ooit zover gefietst, een aantal wel meermaals de Elfstedentocht. Maar ondergetekende bijvoorbeeld nooit verder dan 165 kilometer. 's Ochtends om 5 uur de gezamenlijke start met hardlopers die 17x 5 km. gingen afleggen (elk uur een ronde, totaal 85 kilometer.)”

Tevens is Josse onze Fries!

Meesterknecht Maarten - Utrecht-Eindhoven

Meesterknecht Maarten: “Mijn maat Stan was jarig. Dat moest gevierd worden. Met hulp van zijn vriendin hebben Remco en ik in het diepste geheim een rit voorbereid. In alle vroegte zijn Remco en ik van Zeist naar Wekerom gereden om Stan te verrassen en van daaruit - met Stan erbij - via de Emmapyramide en de Oude Holleweg naar Oirschot te gaan. Remco nog wat geflirt onderweg, Stan die het asfalt in Brabant groette (vrijwillig) en ik met mijn meesterlijke routebouwskills. Met nog een rondje om Oirschot heen om de 200 kilometer (!) vol te maken werd het onze langste rit ooit en eentje om nooit te vergeten. Wat een feest!”

Meesterknecht Ivo - Giro di Kika

Meesterknecht Ivo: “Voor KiKa heb ik de Giro di KiKa gefietst, waarvoor ik eerst 30 kilo ben afgevallen. Deze rit (de Sella Ronda) was hierbij de mooiste, maar ook moeilijkste rit. Van de 5 fietsdagen heb ik er 4 gefietst ivm het weer, waarbij we meerdere Dolomieten cols hebben gereden”

Meesterknecht Maurice - Alpe d’HuZes

Meesterknecht Maurice: “De eerste keer echt klimmen voor alp duzes om kanker de wereld uit te helpen omdat ik net als mezelf iedereen een goe herstel toewens”

Meesterknecht Rik - Nijmegen

Meesterknecht Rik: “Bij het voetballen was ik voor de 2e keer zwaar geblesseerd geraakt aan mijn knie. Deze rit was de eerste rit na mijn voorste kruisband reconstructie. Hier was ik dan ook erg trots op en ook redelijk gesloopt😉”

Pre-order het shirt als Meesterknecht

Vanaf vandaag kunnen alle Meesterknechten het nieuwe tenue pre-orderen. Nog geen Meesterknecht? Geen paniek! Vanaf vandaag kan ook jij Meesterknecht worden en dit shirt als eerste aantrekken bij je volgende avontuur op de fiets. Hier kan je meesterknecht worden!