Dubbele strijd om nationale driekleur voor Hartthijs de Vries

Hartthijs de Vries maakt zich op voor een tweevoudige strijd om het rood-wit-blauw op het Nederlands kampioenschap. Naast de wegrit maakt onze Fries zich eerst op voor de tijdrit op woensdag.

De weg richting de nationale kampioenschappen was hobbelig voor Hartthijs. In de derde etappe van de ZLM Tour viel hij hard, maar wist hij, met hechtingen in zijn knie, toch zijn top tien notering in het klassement te verdedigen. ‘Na ZLM ben ik goed hersteld qua conditie, alleen de knie is nog een beetje een vraagteken’, vertelt Hartthijs.

De voormalig Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften kijkt uit naar de strijd tegen de klok. ‘Tijdrijden ligt mij goed. Het is voor iedereen altijd een vraagteken hoe de vorm is, omdat we natuurlijk weinig tijdritten rijden in het seizoen. Zelf ben ik pas laat in het seizoen aangesloten, dus ik reed mijn eerste tijdrit zelfs pas in de ZLM Tour.’

Lange tijdrit

Voor Hartthijs staat er woensdag maar liefst 42 kilometer aan tijdrit op het menu. ‘Ik heb nog nooit een tijdrit van deze afstand gereden. Het is echt een enorm lange tijdrit. Het ligt mij wel beter dan een korte tijdrit, maar dit is wel weer heel lang’, aldus een lachende Hartthijs.

Naast het tijdritkampioenschap heeft hij zijn pijlen misschien nog wel meer gericht op het kampioenschap op de weg. ‘Ik denk dat we een mooie ploeg voor het NK hebben. Als je kijkt naar onze Nederlanders in de ploeg, zijn we allemaal in goeden doen. Ik denk dat we zeker een aantal jongens hebben die op dit parcours goed uit de voeten kunnen.’

Bijzondere koersen

‘Kampioenschappen zijn toch altijd anders. Het zijn bijzondere wedstrijden. Er is vaak weinig controle en in combinatie met het parcours denk ik echt dat we een mooie koers kunnen rijden’, besluit Hartthijs strijdvaardig.