Eerste klassementszege én ritwinst in Kreiz Breizh

Ons eerste algemeen klassement is binnen! In Kreiz Breizh wonnen we een rit én wonnen we het algemeen klassement. Een week voor in de boeken.

De vierdaagse rittenkoers door Bretagne begon met een tijdrit. Hartthijs de Vries was onze beste finisher en bleef zo kort staan in het klassement.
Het weer was onze renners niet gunstig gezind in Frankrijk. Het leverde wel heroïsche plaatjes op, zoals deze van Harry Tanfield. Die is als Engelsman wel bekend met wat regen...
Na een mislukte tweede rit was het team vastberaden om zich te herpakken met een aanvallend koersplan in rit drie: RAKETTEN! Tomas Kopecky schudde de hele dag flink aan de boom.
In de finale maakte Tomas zich los van al zijn concurrenten. Met een versnelling was hij zelfs even de motard met de cameraman achterop te snel af. Hij soleerde naar een grandioze ritzege!
Onze Nederlandse Tsjech tekende hiermee voor zijn eerste zege van het seizoen en de derde zege voor onze ploeg dit jaar!
Maar we waren niet naar Frankrijk gekomen voor één ritzege. In het klassement stonden we er namelijk hartstikke goed voor. Hartthijs ging de laatste dag in als vierde.
Ook op de slotdag kwam het met bakken uit de hemel. Martijn Budding deed zijn werk in het begin van de etappe en maakte er meteen een harde koers van. Hij zorgde ervoor dat er geen gevaarlijke groepen weg konden rijden.
Jarige job Abram Stockman zorgde na het werk van Martijn voor de eerste schifting. Hij legde het tempo hoog, waardoor Tomas, Hartthijs en Jordy Bouts in een elitegroep naar de finale koersten.
Na superwerk van Tomas en Jordy bekroonde Hartthijs het kunststukje van de ploeg met een tweede plaats in de etappe. En dat niet alleen: hij stelde daarmee ook het algemeen klassement veilig!
Van een zwaar ongeval tijdens een training in januari naar de hoogste trede van het podium in juli: wat een jaar maakt Hartthijs door! Hij pakt de eerste leiderstrui voor TDT-Unibet.
Ook Jordy liet zien van onschatbare waarde te zijn en kwam volledig uitgeteld (8ste in het algemeen klassement) over de streep na de slotrit.
Een uiterst succesvolle week voor onze ploeg, waarin we lieten zien het sterkste TEAM te zijn. We gaan voor elkaar door het vuur en kunnen samen zorgen voor individueel succes (Hartthijs en Tomas) én gezamenlijk succes (TDT-Unibet won het teamklassement)!