Eerste podium voor Bomboi bij seizoenafsluiter

TDT-Unibet eindigde het seizoen in de Elfstedenrace zoals het begon in de Ster van Zwolle: met een podiumplaats! Davide Bomboi spurtte naar een derde plaats, achter wereldtoppers Jasper Philipsen en Olav Kooij.

De Elfstedenrace in Friesland was om meerdere redenen speciaal. Zo was het voor Wouter Toussaint, Yentl Vandevelde en Harry Tanfield de laatste koers voor TDT-Unibet.
Er moest alert gekoerst worden, merkten ook Yentl (links) en Wouter (rechts), want vanwege flinke wind in het Friese landschap loeide het waaieralarm.
Aan het eind van het seizoen nog 'breaking news': géén breakaway voor Abram Stockman!
Ook Harry was een keer niet vooraan de koers te vinden. Maar dat betekende niet dat TDT-Unibet geen onderdeel uitmaakte van de kopgroep...
Duimpje van Bas, want we hadden niet één maar liefst twee renners in de kopgroep.
Davide Bomboi (rechts) en thuisrijder Hartthij de Vries maakten de koers hard, door tot in de finale de aanval te zoeken en waaiers te vormen.
Dat leverde Davide zijn eerste podium als eliterenner op! Met zijn laatste krachten, na een loeizware koers, sprintte hij naar de derde plaats.
En als je dan op een podium mag staan als sprinter, dan maar samen met deze wereldtoppers: Olav Kooij en Jasper Philipsen.
Hartthijs was de lokale held. In de absolute finale probeerde hij nog weg te springen en een sprint voor te zijn, maar dat lukte helaas niet. Achter het sprintgeweld sprong hij nog wel naar een knappe zesde plaats.
Twee man in de kopgroep krijgen en afsluiten met een derde en zesde plaats in een 1.1 koers: iets om aan het eind van ons eerste jaar als collectief trots op te zijn!