Geslaagde ZLM Tour: etappe- en teamsucces

TDT-Unibet kijkt terug op een geslaagde ZLM Tour. Yentl Vandevelde bezorgde de ploeg in de eerste etappe een overwinning, maar de hele ploeg liet zich goed zien in de sterk bezette Nederlandse meerdaagse.

Harry Tanfield was onze best geklasseerde renner in de proloog op woensdag. Met zijn snelle tijd zat hij zelfs even in 'Harry's Hotseat'.
Onze ploeg voor de ZLM Tour, met vanaf links naar rechts: Yentl Vandevelde, Hartthijs de Vries, Abram Stockman, Harry Tanfield, Joren Bloem, Davide Bomboi en Martijn Budding.
In de eerste etappe soleerde Yentl Vandevelde naar de overwinning! Een prachtige prestatie, want hij was pas de tweede renner van een Continentale ploeg die dit seizoen zegevierde in een Pro-koers.
Yentl maakte het met een jump in de slotfase zelf af, maar bedankte zijn ploeggenoten voor het controleren van het peloton. Dat kwam te laat.
Voor Yentl was het zijn eerste profoverwinning; voor TDT-Unibet de tweede zege van dit seizoen. Eerder won Martijn Budding de Slag om Woensdrecht.
In de tweede etappe startte Yentl in het groen als gedeeld koploper.
In de 'groene' tweede etappe won Hartthijs de Vries twee tussensprints, maar leverden we de groen trui na afloop - naar verwachting - in.
In het algemeen klassement stonden Hartthijs de Vries en Joren Bloem - beiden top 10 - er al gauw het beste voor. Ook in het ploegenklassement stond TDT-Unibet er goed voor.
In etappe 3 moest mechanieker Max aan de bak. Hartthijs de Vries, Martijn Budding en Abram Stockman waren betrokken bij een valpartij. Door snelle hulp kon iedereen gauw verder.
Door de valpartij was de organisatie in aanloop naar de sprint weg en lukte het niet om mee te spurten voor dagsucces.
Hartthijs was er het slechtst aan toe. Zijn knie moest behandeld worden in een ambulance en 's avonds kwam er een arts naar het hotel om hem op te lappen voor de slotetappe.
Hartthijs reed de ZLM Tour uit en eindigde kort achter Joren Blom (achtste) als tiende in het algemeen klassement. Na de slotetappe kreeg hij de prijs voor de strijdlust, terwijl TDT-Unibet in het ploegenklassement als tweede (!) eindigde. Al met al dus een mooie eek in Nederland!