Hartthijs de Vries voelt zich top: 'Dikke bevestiging'

Met de GP Herning en de Tour of Funen op het programma reisden we af naar Denemarken. Het doel voor deze koersen was duidelijk: als team een volgende stap zetten in het uitvoeren van persoonlijke taken in de koers en zo samen beter presteren.

De eerste koers in Denemarken werd een waar stoffestijn. Het werd een chaotische koers waarin we continu probeerden om onze beste renners in koers uit te spelen. Uiteindelijk werden dit Abram Stockman en Hartthijs de Vries en belandden zij samen aan de voorkant van de koers. Na een sterke Ronde van Overijssel liet Hartthijs zien weer helemaal terug te zijn na zijn ongeluk in Spanje eerder dit jaar. Onze Friese trots kwam als vijfde over de streep, na sterk ploegenspel van Abram die zelf als negende finishte. In de Tour of Funen finishte Martijn, na een klassieke sprintersrit, als zesde. 

Groepsdynamiek

We kijken met een positief gevoel terug op het afgelopen weekend. Met de definitieve terugkeer van Hartthijs in de kop van de koers en een nieuwe ontwikkeling in de groepsdynamiek in koers zijn er belangrijke stappen gezet in het proces van de gehele ploeg. Door als team te koersen konden de sterkste renners uitgespeeld worden en werd gedaan wat we vooraf hadden afgesproken. 'Het was voor mij een hele dikke bevestiging van mijn comeback,' vertelt Hartthijs. 'Met de ploeg hebben we een knappe prestatie neergezet en keihard gestreden voor elke meter. Ik ben blij dat ik dit niveau nu alweer haal.'

Volgende week staan alweer de Veenendaal-Veenendaal Classic en Antwerp Port Epic op het programma.