Hugo Haak presenteert ploeg TDT-Unibet Cycling Team

Het was één van de meest gestelde vragen na onze bekendmaking in november:wie gaan er voor jullie rijden? Dat wilden we nog niet gelijk bekendmaken, omdat nog niet alles helemaal rond was en omdat we renners hun eigen spotlight willengeven. Dat plekje krijgen ze nu. En daarnaast stellen we tegelijk onze ploegleider voor: Rob Harmeling.

Hugo, wat stond centraal bij het selecteren van renners?

“Wat we heel belangrijk vinden, is dat we renners in de ploeg hebben die als ééngeheel kunnen samenwerken. Tegelijk hebben we mensen nodig die een voelbare passie voor de sport hebben en die deze passie op anderen kunnen overbrengen. Dat geldt niet alleen voor de renners, maar voor de complete staf. En daar zijn we volgens mij bijzonder goed in geslaagd.”

Welke renners rijden in 2023 voor TDT-Unibet?

In 2023 komt TDT-Unibet Cycling Team met de volgende renners naar de koers:

 • Abram Stockman
 • Bas Tietema
 • Davide Bomboi
 • Jordy Bouts
 • Joren Bloem
 • Harry Tanfield
 • Harthijs de Vries
 • Kevin Inkelaar
 • Martijn Budding
 • Tomas Kopecky
 • Wouter Toussaint
 • Yentl Vandevelde

Hugo: “Qua renners hebben we gezocht naar een goede balans tussen ervaren coureurs en aanstormend talent. Ik ben ervan overtuigd dat als we goed samenwerken met z’n allen, we zeer aansprekende resultaten kunnen boeken.Door je krachten te bundelen kan je een koers naar je hand zetten en dat is precies wat we gaan doen.”

“We hebben ingezet op een brede, erg sterke selectie renners. Stuk voor stuk hebben deze renners bewezen dat ze bij de besten van het continentale circuit horen en dat zorgt voor bijzonder veel vertrouwen. Ik geloof er heilig in dat we hier een groep hebben die een uitstekende basis biedt. En nee, ik ga geen grote ambities uitspreken. Ik wil dat we met z’n allen gaan groeien en focussen op het proces..”

Waarom kies je voor Rob Harmeling als ploegleider?

“Met Rob hebben we een ploegleider die een enorme passie voor de sport met zich meebrengt. De brandstof om te presteren komt vanuit de lol die je beleeft in het bedrijven van je sport. Rob kan dit uitstekend overbrengen en volgens mij past hij perfect bij de manier waarop wij onze ploeg inrichten. Rob ademt wielrennen en liefde voor de sport en dat maakt hem tot een uitstekende ploegleider.”

Rob Harmeling: “Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om ploegleider te worden, ik vind fietsen veel te leuk. Maar ik volg de avonturen van Bas, Josse en Devin op de voet en dit prikkelt mij zo enorm, dat ik erbij wilde horen. En tussen dit team voel ik me ook weer een jonge hond. Het lijkt me supergaaf om met dit team aan de slag te gaan en te gaan koersen.”

“De cultuur binnen de ploeg triggert me het meest. Renners die zichzelf zijn, eenstaf die zichzelf is, Bas die zijn dromen najaagt en iedereen daarbij betrekt. Dan vlieg je het op een hele andere manier aan dan door puur te koersen voor die gouden medaille. Dat is een resultaat, maar de manier waarop je het bereikt, dat spreekt me aan.”

Klik hier en bekijk het volledige gesprek met Rob.

Hoe zien de komende twee maanden er nu uit?

Renners en staf hebben inmiddels kennisgemaakt op een bijzonder geslaagde dag aan boord van de Bounty. Half december vindt een kennismakingsweekend plaats, waarna de hele ploeg in januari op trainingskamp gaat. Naast het team begint ook de omkadering van de profploeg vorm te krijgen, met trots kunnen we met Cannondale onze nieuwe fietspartner presenteren. Zij zullen samen met Shimano ervoor zorgen dat ons team optimaal kan presteren. In februari beginnen de eerste wedstrijden en gaan eindelijk de #trossenlos!