Kevin Inkelaar langdurig uit de running door ingreep

Sinds zijn komst naar TDT-Unibet reed Kevin Inkelaar door een blessure nog geen koers. Zijn debuut moet helaas verder uitgesteld worden, nu een vernauwing van de bekkenslagader is geconstateerd en een ingreep nodig blijkt.

Kevin heeft al geruime tijd last van een blessure. De afgelopen maanden is door diverse specialisten gezocht naar de oorzaak van de kwetsuur. Een lang proces, wat tijd nodig had om met zekerheid te zeggen wat de klachten veroorzaakt. Deze zekerheid is nu gegeven.

Kevin: “Deze blessure heeft de afgelopen periode voor veel onzekerheid bij mij gezorgd. De uitslag van dit onderzoek geeft mij nu enige houvast. Ik heb vertrouwen in de medische staf die mij bijstaat en wil het (medische) team bedanken voor alle hulp en steun de afgelopen periode. Ik hoop dat het probleem snel verholpen kan worden, zodat ik mij kan focussen op het koersen.”

Dit medische probleem komt vaker voor bij wielrenners. Om dit te verhelpen is een ingreep nodig. Op dit moment wordt gekeken naar een geschikt moment. Tot die tijd blijft Kevin in training. Dit kan het herstel na afloop van de ingreep bespoedigen.

“We zijn opgelucht voor Kevin dat de oorzaak van zijn klachten nu eindelijk gevonden is”, aldus sportief directeur Hugo Haak. "De afgelopen maanden hebben we met onze medische staf gezocht naar de oorzaken van Kevin zijn klachten. Uit dit langdurige en zorgvuldige traject is gebleken dat een dergelijke ingreep nodig is. Met een goed behandelplan hebben we nu een doel, waar we met Kevin naartoe kunnen werken. Daar gaan we hem vanzelfsprekend zo goed mogelijk bij ondersteunen."