Koersen op bekend terrein tijdens Belgisch tweeluik

Aankomend weekend staan voor ons de Marcel Kint Classic (zaterdag) en de Ronde van Limburg (maandag) op het programma. Een bijzonder weekend voor onze Belgen Davide Bomboi en Abram Stockman. De koers van zaterdag passeert vlak langs het huis van Abram: 'Ik ben afgelopen jaar verhuisd naar Kortrijk en we starten één kilometer van mijn huis. De finish ligt dan weer dicht bij het sportmedisch centrum waar ik werkzaam ben. Dat maakt het wel extra bijzonder.'

Een thuiswedstrijd heeft natuurlijk ook zijn voordelen. 'Het parcours ken ik goed, wat echt een voordeel kan zijn hier. Het zijn veel smalle banen en veel op en af rijden. Dan is parcourskennis een groot voordeel. Ik denk dat we hier in de finale met veel renners van voren kunnen geraken en ik kijk ernaar uit om over deze bekende wegen te kunnen koersen', aldus Stockman.

Zware Ronde van Limburg

Na de GP Marcel Kint gaat de focus op maandag, want dan staat alweer de Ronde van Limburg op het programma. Ook dit is bekend terrein voor een van onze Belgische renners. 'Het is veertig kilometer bij mij vandaan,' vertelt Davide Bomboi. 'Ik ben het finalerondje al gaan verkennen. Het zal een zware wedstrijd worden', voorspelt Davide, die zijn rappe benen graag eens wil testen in deze koers.

'Het is geen gemakkelijke wedstrijd, met de kasseistroken en klimmetjes. Als er echt een ploeg is die wil koersen, kan je het hier uit elkaar rijden. Ik verwacht een selectief rondje waar de sterksten over zullen blijven. Ik denk als we met een selecte groep naar de meet gaan, wij daar met een aantal jongens bij kunnen zitten. Hopelijk kan ik mijn sprint ook eens testen in dit deelnemersveld. De aankomst zou mij moeten liggen met een licht stijgende lijn naar de streep', besluit een strijdvaardige Davide.

Selectie voor de Marcel Kint Classic & Ronde van Limburg

Abram Stockman
Davide Bomboi
Harry Tanfield
Martijn Budding
Yentl Vandevelde
Joren Bloem
Hartthijs de Vries