Olympia’s Tour met pieken en dalen voor TDT-Unibet


Het Tour de Tietema-Unibet Cycling Team was in Olympia’s Tour goed voor podiumplaatsen en pakte de eerste klassementstrui, maar toch kijkt de ploeg met gemengde gevoelens terug op de eerste meerdaagse.

De zes renners die op woensdag 22 maart met een individuele tijdrit aan Olympia’s Tour begonnen deden dat met grote ambities. De jacht op het geel voor de klassementsleider was geopend, maar na de laatste etappe stond het team met lege handen.

Podiumplaatsen

Met een tweede plaats voor Joren Bloem in etappe 2, een derde plaats voor Martijn Budding in etappe 3 en de bollentrui voor Tomas Kopecky was er tijdens de etappekoers genoeg te vieren. Maar de ploeg werd door de regen, wind, pech en ziekte ook flink uitgedund.

Jordy Bouts en Joren Bloem waren op de slotdag de enige overgebleven renners en ook zij haalden de eindstreep niet. “We zijn dus met niemand gefinisht en dat is een teleurstelling”, blikte Bas Tietema, een van de uitvallers, na afloop van Olympia’s Tour terug. “We hadden ambities om hier te shinen. Maar we gaan hiervan leren. We gaan hier aan werken en komen sterker terug!”