Stockman bekroont sterke Volta met top tien en bergprijs

Abram Stockman heeft in de Volta Limburg Classic latenzien over sterke benen te beschikken. De Belg zat al vroeg mee in de ontsnapping en reed uiteindelijk naar een negende plaats. Als klap op de vuurpijl nam Stockman ook de bergprijs nog mee naar huis.

Onder zware weersomstandigheden stonden onze renners om twaalf uur aan het vertrek in Eijsden. Vol goede moed vertrokken de renners aan de tocht van 193 kilometer door het Limburgse heuvelland. Stockman liet zich al vroeg zien en schoof mee in de vroege vlucht. De Belg kreeg, samen met zijn medevluchters, al snel een gat van maximaal drie minuten.

Nadat de vluchters goed op weg waren deed zich een opmerkelijk voorval voor in de koers. Vanwege een verkeerd gestuurde groep renners werd de koers tijdelijk geneutraliseerd. Toen vervolgens de koers hervat werd ging ook direct de gashendel open. Stockman hield goed stand in de kop van de koers en sprokkelde zijn punten voor de bergprijs inmiddels mee.

Richting het einde van de wedstrijd waagden steeds meer favorieten de oversteek naar de kop van de wedstrijd. Onze bergkoning vocht zijn weg naar de finish en werd uiteindelijk negende. Na een zware koers was Stockman ook de enige gefinishte renner namens onze ploeg. In deze loodzware wedstrijd haalde slechts 45 van de 158 gestarte renners de eindstreep.