TDT-Unibet boekt eerste overwinning in Slag om Woensdrecht

We zijn los! De eerste overwinning is een feit. Het was Martijn Budding die naar de overwinning wist te sprinten in Woensdrecht.

De koers in Woensdrecht bleef lang gesloten, waardoor een compleet peloton richting de laatste ronde ging. Daar leek het wederom mis te gaan voor ons team. “In de laatste ronde kreeg ik kramp”, vertelt Martijn. Onze sprinter zou dé man moeten zijn voor de sprint. Uiteindelijk kon hij toch terugkeren in het peloton. “Ik ben rustig gebleven en kon tussen de auto’s terugkomen. Het eerste wat ik zie is Harry die op mij wacht, vervolgens Abram die mij helpt. Alle jongens waren vandaag enorm gemotiveerd en reden goed van voren. Ik ben super trots.”

Met een opgave in Olympia’s Tour, een val in de Arno Wallaard Memorial en ziekte in de Rutland-Melton CiCLe Classic waren het lastige weken voor Martijn. “Sinds Olympia’s Tour ben ik een beetje aan het kwakkelen geweest. Deze overwinning bewijst toch wel dat we helemaal terug zijn.”

Ploegleider Rob Harmeling was vanzelfsprekend ook trots op zijn renners. “Voor mij als ploegleider is het een enorm bijzonder moment. We werkten keihard naar dit kantelmoment toe. Het is een soort 'ketchupfles' die nu eindelijk loskomt. De jongens vechten hier zo hard voor. De ploeg heeft vandaag bijna alles goed gedaan. Dan is de overwinning echt een kers op de taart.”