'Secondenspel' verwacht tijdens vijf dagen Olympia’s Tour

TDT-Unibet staat voor deze week voor het eerst aan de start van een etappekoers. In Olympia’s Tour koersen onze renners vijf dagen door Nederland. Er wordt woensdag gestart in Assen en de finish ligt zondag in de Limburgse heuvels.

De selectie van TDT-Unibet Cycling Team ziet er als volgt uit:

  • Joren Bloem
  • Davide Bomboi
  • Jordy Bouts
  • Martijn Budding
  • Tomas Kopecky
  • Bas Tietema

Jordy Bouts kijkt uit naar deze eerste meerdaagse. “Mijn gevoel is dat ik op dag één nog net zo hard kan fietsen als op dag vijf. Voor mij is het altijd meer ontspannen, omdat er elke dag nieuwe kansen zijn. Het is ook super om vijf dagen op pad te zijn met het team, zeker met deze sfeer in deze ploeg. De slotrit in Limburg heb ik rood omcirkeld. Daar is het parcours echt wel lastiger en liggen normaal gesproken meer kansen voor mij. Natuurlijk is dat afhankelijk van de situatie waarin we zitten met de ploeg, maar hebben we de mogelijkheid, dan wil ik iets moois mee naar huis nemen.”

Tomas Kopecky gaat op zijn beurt met klassementsambities van start. “De eerste rit is een tijdrit en als ik in orde ben zou ik mee moeten kunnen doen voor het geel. Dan is het daarna natuurlijk de bedoeling om die zo lang mogelijk vast te houden, het liefst tot en met de laatste dag. Veel hangt af van de tijdrit, het resultaat daar bepaalt of je defensief of aanvallend gaat rijden. Verdedigen is in dit soort koersen makkelijker dan aanvallen, omdat het moeilijk verschillen maken is. Normaal gesproken wordt deze koers op enkele seconden gewonnen.”