TDT-Unibet neemt afscheid van 3 renners

TDT-Unibet neemt na dit wielerseizoen afscheid van Harry Tanfield, Wouter Toussaint en Yentl Vandevelde. Het drietal mag uitkijken naar een nieuw avontuur.

‘We wensen Harry, Wouter en Yentl veel succes in het vervolg van hun carrière en zijn dankbaar voor het feit dat zij ieder op hun eigen manier koersen hebben gekleurd in dit eerste jaar van TDT-Unibet’, aldus sportief directeur Julia Soek.

Vandevelde boekte de grootste overwinning van TDT-Unibet tot nu toe, door in de ZLM Tour de eerste etappe te winnen. Waar de talentvolle Toussaint in zijn eerste jaar op dit niveau een mooie ontwikkeling doormaakte en goed werk verrichtte voor de ploeg, liet de meer ervaren Tanfield zich in onder meer de Tour of Britain ook meermaals vooraan zien als een van de strijdlustigste renners.

De sportieve leiding is momenteel druk bezig met de invulling van de selectie voor komend seizoen. Hierover volgt snel meer duidelijkheid. Soek: ‘Bij de samenstelling van de nieuwe ploeg kijken we naar de fysieke kwaliteiten en potentie, maar ook naar de verschillende karakters en specialiteiten die we in onze ploeg willen hebben. Daarin moeten we met het oog op onze stap naar een hoger niveau keuzes maken.’