TDT-Unibet pakt de draad weer op in Arno Wallaard Memorial

Na een weekend zonder koers is het TDT-Unibet Cycling Team weer klaar voor de volgende koers. In de Arno Wallaard Memorial maken we ons op voor een echte polderkoers in de Alblasserwaard.

De selectie van TDT-Unibet Cycling Team voor de Arno Wallaard Memorial ziet er als volgt uit:

  • Davide Bomboi
  • Martijn Budding
  • Tomas Kopecky
  • Abram Stockman
  • Harry Tanfield
  • Wouter Toussaint
  • Yentl Vandevelde


De Arno Wallaard Memorial is een koers van 185 kilometer en wordt rondom Meerkerk verreden. Net zoals in de Ster van Zwolle is dit een koers over verschillende dijken, met in het bijzonder de Lekdijk. De dijk neemt ongeveer dertig procent van het gehele parcours in bezit en in het verleden werden hier al vaak waaiers getrokken.

Koersloos weekend

In aanloop naar komend weekeinde werd besloten een koersloos weekend in te gelasten. Voor sprinter Martijn Budding kwam dat vrije weekend niet ongelegen. “Ik had wel even een rustperiode nodig”, vertelt Budding. “Na de Ster van Zwolle ben ik even goed ziek geweest. Uiteindelijk merkte ik daarna met de opeenvolging van zware etappes en weersomstandigheden dat dit meer vergde van mijn lichaam dan normaal gesproken.”

Afgelopen weekend kwam de voltallige ploeg samen en werd ook gezamenlijk het parcours van zaterdag verkend. Een nuttige dag, vond ook ploegleider Rob Harmeling. “Die bijeenkomst heeft zeker energie gegeven. We hebben een heel zwaar programma achter de rug. Een week relatieve rust heeft de renners goed gedaan. We staan echter nooit stil, dus hebben we die week ook gebruikt om als team weer verder te groeien. Zowel op als naast de fiets. Dat maakt ons speciaal, denk ik.”

Harmeling kijkt ook verder dan enkel de eerstvolgende wedstrijd. “Het is een heel traject waar we mee bezig zijn. Onderweg kom je allerlei dingen tegen die nieuw zijn. Het vergt veel van de renners om deze weg af te leggen. Daar groeien wij als team naartoe. Ons proces lijkt eigenlijk op het bouwen van een huis.”

Fundering

“Dit seizoen staat in het teken van de fundering”, vervolgt Harmeling. “Dat betekent natuurlijk niet dat we dingen laten glippen, maar het grote doel moet altijd in beeld blijven. We zijn met ‘ons huis’ lang bezig met een goede fundering, ‘muren bouwen’ staat voor volgend jaar op de planning. We moeten van de fundering gewapend beton zien te maken, zodat ons huis uiteindelijk stevig kan blijven staan.”

Budding wil ook zaterdag bezig zijn met het grotere doel, maar hij hoopt ook te kunnen presteren. “Uiteindelijk zijn wij bezig met een groter doel. Daar is dit weer een onderdeel van. We willen als één team rijden en dat ook uitstralen. Dat is doel nummer één, vanuit daar proberen we een mooi resultaat te behalen. Mocht het een sprint worden en ik voel me goed, dan zal ik er zeker voor gaan.”