TDT-Unibet-renners knallen in de hitte en regen

Een week van koersen om nationale titels leverde Tour de Tietema-Unibet mooie ervaringen op. Of het nu Hartthijs de Vries was die zich na een teleurstellende tijdrit herpakte op de weg of Harry Tanfield die naar een vierde plaats sprintte: we gaven kleur aan de koers. Een terugblik aan de hand van foto's.

Wouter Toussaint reed op woensdag het NK tijdrijden bij de beloften en eindigde bij zijn eerste deelname als tiende! 'Het is nog geen podium, maar voor nu ben ik hier tevreden mee.'
Hartthijs de Vries had na zijn valpartij in de ZLM Tour zorgen om zijn knie. Helaas niet zonder reden... 'Ik kon niet voluit gaan, dus ik ben afgestapt. Het is wat het is.'
Harry Tanfield reed vrijdagavond in Engeland het 'British Championship Circuit Races', vertaald het Brits kampioenschap criterium. Achter de winnaar die solo naar de titel reed sprintte Harry naar de knappe vierde plaats!
TDT-Unibet heeft nog geen vrouwenploeg, maar toch waren we zaterdag aanwezig bij het NK voor vrouwen. Onze Julia Soek reed in onze ploegleidersraket voor onder anderen wereldkampioene Annemiek van Vleuten.
Het NK op de weg was voor Wouter Toussaint een thuiswedstrijd, maar het werd geen feestje op het voor hem bekende Watersley in Sittard. Hij kwam twee keer ten val en kon daardoor geen rol van betekenis spelen in de finale.
Vier TDT-Unibet-renners openden de jacht op het rood-wit-blauw bij de eliterenners: Bas Tietema, Hartthijs de Vries, Martijn Budding en Joren Bloem.
Op een hete zondagmiddag gaf de schaduw in het Shimano Experience Center vooraf verkoeling...
...en tijdens de koers kwam die verkoeling uit ijskoude bidons en van ijsblokjes.
Hartthijs voelde zich een paar dagen na de pijnlijke tijdrit top en reed in een sterk uitgedund deelnemersveld naar een 18de plaats!
Een prestatie om trots op te zijn, vond ook ploegleider Rob Harmeling.
In België reed Abram Stockman naar twee mooie uitslagen. In de tijdrit klokte hij de 14de tijd en op de weg kwam hij als 25ste over de meet, net voor Jordy Bouts (30ste).
Jordy: 'Ik heb afgezien, maar vooral genoten. Eindelijk weer!'