TDT-Unibet strijdt mee in Sibiu Tour

De Sibiu Tour zit erop. Een week koers door het Roemeense land stelde niet teleur. Onze renners lieten zich zien en streden mee in een sterk deelnemersveld.

Yentl Vandevelde trapte de week (donderdag 6 t/m zondag 9 juli) sterk af. Hij reed de eerste rit in de kopgroep en hield daar de oranje trui voor de meest strijdlustigste renner aan over.
De tweede rit werd meteen een helse rit, met onze eerste aankomst bergop ooit. We stegen naar ruim 2000 meter boven de zeespiegel met een aankomst op Balea Lac.
Jordy Bouts liet zien op de weg terug te zijn na een periode van fysieke ongemakken. Hij zat in de tweede etappe mee in de ontsnapping van de dag en finishte als eerste renner namens onze ploeg.
Buiten afzien was het ook genieten van de schitterende plaatjes in Roemenië. Hier klimt Tomas Kopecky, die net als Jordy zijn rentree maakte, omhoog op het Balea Lac.
In de eerste etappe sprintte Davide Bomboi knap naar een vijfde plaats; in de bergrit reed hij in de 'grupetto' en vermaakte hij het publiek met wheelies!
De derde etappe had nog meer hoogtemeters in petto. Onze benjamin Wouter reed sterk omhoog en eindigde vlak achter Jordy, nadat Jordy wederom een dag in de ontsnapping zat. Deze keer werd hij vergezeld door Tomas.
Soms zeggen beelden misschien wel genoeg. Het was bikkelen!
De laatste dag bestond uit twee delen, met in de ochtend een rit in lijn en in de avond een korte epiloog van 3,3 kilometer.
De rit in lijn leverde, buiten deze schitterende plaatjes, geen topklassering op voor onze renners.
Het team was gebrand zich te revancheren na de rit in lijn.
Joren Bloem vloog door de straten van Sibiu en zette de vierde tijd neer in een sterk deelnemersveld.
Tomas deed daar nog een schepje bovenop. Hij reed ook een sterke tijdrit, finishte als derde en mocht naar het podium.
De champagne werd direct ontkurkt door de Nederlandse Tsjech, die liet zien helemaal terug te zijn na zijn langdurige blessure.
De week werd afgesloten met het hele team. Een mooi einde van een schitterende week in Roemenië!