TDT-Unibet-trein dendert door Veenendaal en Antwerpen

TDT-Unibet heeft zich in het dubbele koersweekend laten zien in Veenendaal-Veenendaal en Antwerp Port Epic. Toch hadden de hoogstgeklasseerden Martijn Budding (10 in zijn thuiskoers) en Joren Bloem (20 in België) gehoopt op meer.

Sprinttrein

In de vroege ontsnapping zaten geen renners van TDT-Unibet, maar dat maakten zij aan het eind van de koers meer dan goed. Haast geroutineerd werd de sprinttrein voor Martijn Budding opgezet, om hem in zijn Veenendaal goed gepositioneerd naar de meet te brengen. ‘In de laatste 1,5 kilometer raakten we elkaar een beetje kwijt,’ blikte de sprinter terug op de finale. ‘Dat was jammer, want ik eindig nu als tiende. Dat is een mooie uitslag, maar ik had op top-5 gehoopt na dit sterke teamwerk.’

Stofhappen

Een dag later kon Martijn de kans op revanche zelf niet pakken. Zijn verhaal was exemplarisch voor de koers over gravel- en kasseistroken: hij reed drie keer lek en kon niet terugkeren in de koers. Ook Hartthijs de Vries en Yentl Vandevelde hadden meermaals materiaalpech, terwijl Bas Tietema na een val vooraan op zijn schijfrem belandde en een bezoekje aan het ziekenhuis moest brengen om de wonden te laten hechten.

Joren Bloem drukte als eerste TDT-Unibet-renner zijn wiel over de meet en eindigde als twintigste. ‘Ik had het gevoel dat er meer in zat,’ zei hij direct na afloop. ‘Tot de voorlaatste gravelstrook zat ik er goed bij, maar daarna moest ik ze laten gaan. Misschien had ik eerder in de koers toch net iets te veel gegeven.’ Naast Joren haalden ook Davide Bomboi (24) en Abram Stockman (44) ongeschonden de eindstreep.

Programma

Volgende week komt Tour de Tietema-Unibet op zaterdag en maandag en actie in België. Op 27 mei starten we in de Marcel Kint Classic en op Tweede Pinksterdag nemen we deel aan de Ronde van Limburg.