Thuiswedstrijd voor Tanfield in Brits gravelspektakel

TDT-Unibet zet koers richting de volgende wedstrijd op de kalender. In het Verenigd Koninkrijk staat onze renners een gravelspektakel te wachten met de Rutland Melton CiCLE Classic. Voor Harry Tanfield een bijzondere wedstrijd in zijn thuisland.

Met de koers zo dichtbij zijn thuis kijkt Tanfield uit naar de wedstrijd van zondag. “Het is mooi om in eigen land te koersen. Het is ook de enige grote eendagskoers in Engeland, wat het nog specialer maakt. Ik ken de wedstrijd vrij goed en weet wat ervoor nodig is om voorin te zitten. Die kennis wil ik graag met de jongens delen.”

Dat de Brit over parcourskennis beschikt is een feit. “Ik ken de route vrijwel uit mijn hoofd. Uiteindelijk helpt dat wel om misschien wat slimmer te kunnen koersen. Het is een atypische wedstrijd met de gravelstroken. Het gravel is ook geen echt gravel; eigenlijk zijn het gewoon echt slechte wegen. Wegen die je normaal met een tractor zou rijden.”

Met de Nederlandse-Tsjech Tomas Kopecky heeft ons team nog een ervaringsdeskundige in deze koers. Vorig jaar greep Kopecky net naast de overwinning met een tweede plaats. Ook hij weet als geen ander wat voor koers de renners te wachten staat. “Het is een wedstrijd waar de fysieke capaciteiten echt boven komen drijven. Je kunt je nergens verstoppen. Het is een wedstrijd waar de sterkste wint. Daarbij komen mooie gravelstroken en klimmetjes die het fysieke aspect extra zwaar maken. Natuurlijk is er in een koers als deze ook een kleine geluksfactor, alles moet meezitten.”

Selectie TDT-Unibet voor de Rutland-Melton CiCLE Classic:

- Harry Tanfield
- Davide Bomboi
- Tomas Kopecky
- Bas Tietema
- Abram Stockman
- Martijn Budding