Toussaint kijkt uit naar strijd tegen de klok op NK

Onze benjamin van de ploeg, Wouter Toussaint, staat aanstaande woensdag aan de start van het NK Tijdrijden. Wouter komt uit in de beloften categorie, waar de Limburger als eerstejaars belofte van start zal gaan. 

De afgelopen periode reed Wouter een aantal koersen onder de vlag van Nederlandse selectie in diezelfde categorie. Een mooie kans om zichzelf te meten zijn leeftijdsgenoten uit de mondiale wereldtop. 'Ik ben daar best positief over, want ik kon goed mee met het niveau. Je rijdt tussen de wereldtop van de beloften, dus dat geeft een goed gevoel', vertelt Wouter.

Na de Vredeskoers kroop hij direct op zijn tijdritfiets om zich verder voor te bereiden op het nationale kampioenschap. 'Ik heb maar één ritje op mijn normale fiets gereden deze week', aldus een lachende Wouter, die zijn ambities duidelijk uitspreekt.

'Ik kijk enorm uit naar het NK Tijdrijden. Het tijdrijden op zich vind ik al een mooie discipline. Dan is het NK natuurlijk wel ‘de wedstrijd’ in deze discipline voor mij. De laatste tijd hebben we het wel wat serieuzer aangepakt. Ik heb al een video van het parcours toegestuurd gekregen en ik ga er een dag van tevoren naartoe om al even te verkennen. De dag daarna is het vlammen.'

Met Hartthijs de Vries heeft Wouter een goede leermeester in de ploeg. Hartthijs werd al eens Nederlands kampioen bij de beloften in het tijdrijden. 'Ik kan met Hartthijs veel praten en discussiëren over het tijdrijden. Hij is niet voor niets al eens Nederlands kampioen bij de beloften geweest, dus daar kan ik zeker van leren. Het team wordt vaak ook onderschat in het tijdrijden. Als ploeggenoten heb je ook echt wat aan elkaar en ook de volgauto achter je is qua coaching van levensbelang.'