Toussaint kijkt uit naar thuiswedstrijd in Volta Limburg Classic

Het TDT-Unibet Cycling Team maakt zich op voor de tweede koers in Limburg. Na een regenachtige heuvelrit in de Olympia’s Tour, staat nu de Volta Limburg Classic op het programma. Wederom zijn er zware weersomstandigheden voorspeld in het Limburgse heuvelland. Met Wouter Toussaint heeft onze ploeg een echte thuisrijder in het team. De Limburger rijdt door zijn trainingsregio in deze koers.  

De selectie van TDT-Unibet Cycling Team voor de Volta Limburg Classic ziet er als volgt uit:

·       Abram Stockman

·       Davide Bomboi

·       Harry Tanfield

·       Joren Bloem

·       Wouter Toussaint 

·       Yentl Vandevelde 

·       Tomas Kopecky

Het zal een speciale wedstrijd worden voor Wouter Toussaint, hij rijdt namelijk in zijn eigen provincie. “Natuurlijk is het super vet om in je eigen provincie te rijden, het maakt de wedstrijd extra speciaal. Er komen veel vrienden en familie kijken en ik ken natuurlijk het parcours al helemaal uit mijn hoofd. Doordat ik hier vaak train geeft dat een lichte voorsprong op de andere renners", aldus Toussaint.

In de Nederlandse semiklassieker staat de renners een hoop klimwerk te wachten. Voor Toussaint liggen er bekende wegen die hij goed kent.“Het is een heel zwaar parcours, heel uitdagend. Vooral de de lus bij de Camerig, Gulperberg en de Koning van Spanje. Ik denk dat daar wel echt een forcing kan worden gevoerd. Het parcours is ook heel veel draaien, op, af dus het zal zeker een zware wedstrijd worden. Ik vind dat wel mooi.” 

De koers is dit jaar 196 kilometer lang en kent uiteindelijk 38 beklimmingen. Volgens Toussaint ligt de grootste uitdaging in het positioneren van het team. “We moeten zorgen dat we als ploeg samen van voren zitten als we richting de klimmetjes rijden. We gaan daarom ook goed communiceren voor, en tijdens de wedstrijd zodat we als team voor het beste resultaat gaan.”